Wednesday, December 19, 2012

Semakan Status Kawalan Imigresen

 Ini link untuk sesiapa yang meminjam PTPTN dan belum settle lagi tapi nk g oversea....check la jangan blacklisted ya.....punah harapan nti




Ala tomey2


Assalamualaikum wbt


Cuti - cuti sekolah ini la aktiviti..... buat kerja sambil kerja-kerja tempelan...heheheh

Thursday, December 13, 2012

hilang semua......

salam wbt

homaigod.......saket hati sungguh la bila tgh nak buat partition tanpa format os then bila restart.... 


NO OPERATING SYSTEM !!!!!!!!!!!!


dah hambek hang...nak sangat .....kena recovery pehtuuuuu.....

SEMUA HILANGGG!!!!!!!

sob....sob....sob.....

pic dengan kawan...pic kawan2 kawen...pic kucing aku....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........sadehhhhhh


lupa!!! yang paling penting

DATA KERJA!!!!!!

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :'( 

Tutorial favicon

CREDIT to Cik Intan Nurul Fateha


.hai kawan-kawan~

.bertemu lagi dalam segmen mari belajar
.bersama teacher intan ^^

.kali ini, saya nak ajar macam mana nak buat favicon

.kepada yang tak tahu apa itu favicon
.sila lihat gambar di bawah

*click to enlarge*

.nampak tak gambar sebelah address box?
.comel kan? (;

.kalau korang nak tukar juga, sila ikut langkah-langkah di bawah

1) Buka Layout; kemudian Edit Html.

2) Cari code ini <![CDATA[/*
*untuk memudahkan pencarian, tekan CTRL+F dan copy paste code di bawah*
*untuk select code, tekan CTRL+A*
*untuk copy code, tekan CTRL+C*

*untuk paste code, tekan CTRL+V*
*sorry sebab saya disabled right click* ^^


3) Then copy dan paste code di bawah di ATAS code di Step 2 tadi macam gambar di bawah ni.





4) Letakkan URL image anda di ruangan yang di sediakan. *tulisan bewarna kuning*

5) Anda boleh google untuk apa-apa image. Pastikan image dalam format JPEG, GIFataupun PNG. Letak gambar muka sendiri pun boleh! Heee~~

6) Lastly, Save Template. Done!

7) Korang boleh view dan tengok, jadi atau tak. Senang kan?? So, good luck! (:





*sa

Tuesday, December 11, 2012