Jamu Seri Pengantin

Jamu Seri Pengantin

Thursday, June 9, 2011

Nora Elena

NORA ELENA
Dia hanya manusia biasa...banyak blogger n (kawan2 aku duk kutuk gak la)..xtinggal sembahyang tapi asik pakai skirt ja p pejabat la jalan2 la....
hurm...what can we say..setiap drama sure ada kepincangannya kan...n hakikatnya kita perlu akui gak...
ada jugak orang yang seksi tapi x tinggal sembahyang...
nora elena hanya watak yang direka..
sungguhpun di dunia nyata ada insan yang perwatakan seakan sama..
namun nora elena tetap ciptaan penulis skrip...
so..pahit manis jalan cerita atau kelojikannya..
just accept it...drama indon pon..pakai skirt..pakai sluar pendek..xpakai tudung..tapi still dia tunjuk scene sembahyang..sebab apa?? 
Bagi aku..sembahyang tuh kan wajib..teringat gak dialog dalam filem 'syurga cinta' heliza cakap kat awal bila awal kata dia alim sebab xtinggal sembahyang...heliza jawab ayat yg elok sket la...
tapi, kepala otak aku ingt ayat mcm nih ja 
'sembahyang tu kan wajib..kita sebagai umat yang beragama islam wajib menjalankannya..
xtinggal sembahyang x semestinya orang tuh alim..'  
*nak ayat full yg ori dia korang suma tengok la syurga cinta tuh skali lagi...heheheh...
rewind2


**sori pada aktivis islam di luar sana..ini hanya pandangan aku..insan yang kurang ilmu di dada, di kepala... it is juz..sharing is caring kan..so im sharing my opinion saja...

No comments: