Jamu Seri Pengantin

Jamu Seri Pengantin

Saturday, December 3, 2011

nilai = 0

Manusia seringkali dinilai berdasarkan harta benda ... 
Apa pasai mcm tuh, hati tak penting kah??

         Baru - baru ni aku pulang ke kampung (kedah) untuk menghadirkan diri ke kenduri kawan-kawan aku... So disebabkan terlajak jalan kami parking kereta dekat tempat yang betul-betul mengadap khemah makan kenduri. Ok la kan...dekat sikit jalan...lagipun dah petang orang dah tak ramai..

            Masa nak balik bersalam-salam dengan kawan bagai..semua berjalan ke arah kereta masing - masing...suma duk gelak-gelak la sembang..sebab harituh kat 'mukabuku' aku mengaku nak balik kedah dengan motorsikal aku... sambil jalan-jalan ke kereta kami sampai dulu la kami parking paling dekat suma orang berhenti then kata..."Ampa mai naik kereta ni??" 

           Seeee???? Wat the hell la kalau aku naik keta proton saga lama? keta aku ada lubang sikit sebab karat, so?? lainla diorang masa tuh semua myvi, viva ....yang buat muka tuh naik viva....adoila...

Muka hg dah cukup size,cukup matang...tak sangka otak dia besaq taik lipas.. 

          Atleast, kereta aku, beli cash,enjin jalan elok,aircond sejuk,tingkap pon tinted,
 tak ada saman,tak pernah langgar orang,masih berfungsi dengan baik.
kecik ati la dipandang sinis cmgitu...


KECIK ATI BETUI LA... cian keta aku  :(

No comments: